Direktlänk till inlägg 6 oktober 2017

Fredagskväll

Av Köks Pågen - 6 oktober 2017 17:24

God fredagkväll alla!

 

Då var det fredagskväll och man får välbehövig vila nu i två dagar.
Veckan som har gått har gått väldigt snabbt eftersom man har haft att göra hela dagarna.
Nästa vecka är sista vecka på praktiken och sen blir det skolbänken i 13 veckor och ytterligare 4 veckors praktik.
Utbildningen som börjar vecka 42 ser jag verkligen framemot så att jag kommer ett steg närmre mitt mål (att bli kock).

 

Dagens recept är en utav mina absoluta favorit rätter.

 

Baconlindad kycklingfilé.

 

Ingredienser:

 

4 st Kycklinfiléer


2-3 pkt Bacon


2 ask Crème Bonjour med Kantarell smak


5 dl Grädde


5 dl Creme Fraiche


2 tsk Svartvinbärsgelé


Kantareller efter eget tycke.


Salt, peppar.


Soja för smakens och färgens skull.

 

Gör så här:


1. Sätt ugnen på 200 grader.


2. Skär ett snitt längs med kycklingfilén och lägg i några skedar av valfri dessertost. Linda bacon runt hela filén så att inte osten rinner ut.


3. Bryn dem runt om i en stekpanna.


4. Lägg i ugnssäker form.


5. Dags för såsen.. Häll grädden, Creme Fraiche, Svartvinbärsgelé i en kastrull.

    Tillsätt kantarellerna. Smaka av med salt och peppar och låt det koka upp.


6. Ställ in i ugnen i ca. 30-40 min beroende på filéernas storlek.

 

Servera med ris eller potatisgratäng och en god sallad till.

 

Bon appétit

 

 

 

 

 

 

 

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Köks Pågen - 15 januari 2018 11:01


God förmiddag alla läsare.     Som rubriken lyder så hade vi kyckling vecka i skolan förra veckan, där vi har fått göra lite olika kycklingrätter.  Dels så har vi gjort kokt kyckling med currysås men vi har även fått stycka hela k...

Av Köks Pågen - 10 januari 2018 19:10

Då var vi inne i den andra veckan av detta året och här kommer en liten uppdatering på vad vi gjorde för mat förra veckan i skolan.Precis som vanligt så hade vi köket 2 dagar i förra veckan, där vi dels gjorde kokt torsk i senapssås och sen så gjorde...

Av Köks Pågen - 6 januari 2018 07:16

Godmorgon alla!   Då har det snart gått en vecka av det här nya året. Som vanligt så kommer jag att ha svårt att skriva 2018 eftersom jag är van vid att skriva 2017.Veckan som gick i skolan så har vi dels lagat 2 olika fisk rätter och sen så fick...

Av Köks Pågen - 25 december 2017 08:16

Godmorgon alla läsare och godfortsättning på julen.   Som ni alla vet så har jag haft 4 veckors praktik på en restaurang här i Ystad som tog slut i fredags.Det har varit 4 lärorika veckor och det har varit mycket att göra nästan hela tiden.På lil...

Av Köks Pågen - 16 december 2017 09:27


Godmorgon alla läsare!   Då var det lördag morgon vilket innebär ledig dag för mig på praktiken.Nu har jag varit på min praktik i 3 veckor så nu har jag bara 1 vecka kvar.Dessa 3 veckor har innehållit lite av varje där jag dels har jobbat lite me...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ kokspagen med Blogkeen
Följ kokspagen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se